Hur Du Tjänar Pengar På Stolar Du Redan Har Hemma!

Observera! Om du köper något via länkar på vår hemsida kan det ibland vara så att vi tar emot provision. Läs mer om detta i vår integritetspolicy.

En alternativ väg till att tjäna pengar som kräver minimal tid och kraft från dig är att sälja sakerna du redan har hemma! Vi på SwedishReseller.se uppmanar alltid till hållbarhet och att återanvända prylar.

Jag (Michael, tjena) har inte varit verksam inom reselling lika länge som Carl (den andra halvan av SwedishReseller.se).

Min väg in till reselling berodde på någonting annat, nämligen att jag hade för mycket prylar som jag behövde bli av med!

Dessa saker hade stått och kom aldrig till användning och är det inte bättre då att jag tjänar en slant samt att andra också får användning av dom, än att de bara står och samlar damm?

Vad sålde jag då för någonting? 

Jo, jag sålde 4 st IKEA-stolar som jag haft hemma och som inte kommit till användning på väldigt lång tid. 

Jag genomgick en förrådsrensning och fann då dessa gamla stolar som har stått i mitt förråd alldeles för länge utan att komma till sin fulla rätt.

Jag valde då att lägga upp en annons på stolarna på Blocket (istället för på Tradera) med förhoppningen om att tjäna pengar samt att frigöra lite plats i förrådet!

Vad är den stora skillnaden mellan Blocket och Tradera?

Anledningen till att valet av plattform för stolarna landade på Blocket och inte Tradera är tudelad.

Stolarna var alldeles för stora och för billiga för att motivera leverans via posten. Vilket gör att målmarknaden är mitt närområde.

Blocket är då naturligare då jag inte vill ha personer för långt ifrån som visar intresse och tar upp min tid och energi i onödan.

Priset per stol landade på enbart 150 kr st, det vill säga totalt 600 kr för fyra stolar. Vilket inte kan motivera en fraktavgift via t.ex. Schenker eller posten.

En ytterligare anledning är att en Blocket-annons kan ligga ute mycket länge än en Tradera-annons.

En extra fördel med en Blocket-annons är att den ligger ute i 2 månader medan en Tradera-auktion bara ligger ute i två veckor. Detta betyder att man inte behöver starta om annonsen lika ofta, vilket sparar tid och energi.

Är din möbel du tänker sälja ursprungligen från IKEA så har du en till bra anledning att sälja via Blocket istället för via Tradera.

Blocket har nämligen ett samarbete med IKEA vilket innebär att kostnaden för IKEA-prylar är 0 kr. Du behåller alltså hela intäkten för dig själv.

En ytterligare fördel med Blocket som gjorde valet enkelt var att jag lät alla hämta upp prylarna hemma hos mig. Detta passade utmärkt då jag jobbar hemifrån och bor relativt centralt i Stockholm.

Om du vill läsa mer om skillnaderna mellan de olika försäljningsplattformarna så har vi skrivit en hel artikel om det här.

Fotografering av stolarna

Denna fotografering gjordes tyvärr sent på kvällen vilket gjorde att jag använde allt ljus jag hade hemma.

Takbelysning, golvlampan och till och med skrivbordslampan fick vara med på ett hörn.

Tyvärr kunde jag inte helt eliminera skuggan, men jag fick det så ljust det bara gick.

Det allra bästa man kan göra är såklart att fotografera i dagsljus vilket kommer göra skuggor mindre synliga.

Blocket och IKEA:s samarbete

IKEA möbler är gratis att sälja på blocket. Men du måste annonsera dom via IKEA:s webbplats för att det ska bli helt utan avgift.

Efter att du har lagt in dom via IKEA så läggs dom även in på Blocket vilket gör att du har ännu större exponering.

Att bli medlem via IKEA går väldigt snabbt. Se bara till att du registrerar dig med samma email-adress som ditt blocket-konto för att de automatiskt ska läggas upp på båda plattformarna.

Skriva annonstext för en Blocket-annons

I annonsen nämnde jag än en gång att stolarna var från IKEA från början och att dom helt enkelt inte kommit till användning och därför sökte ett nytt hem 😉

I bilden fotade jag bara två av stolarna men nämnde att jag hade totalt fyra stycken.

Priset jag satte på annonsen var 300 kr för två stolar. Detta resulterade i att tre personer hörde av sig och var intresserade varav den tredje var snabbast med att göra slag i saken.

Väl framme var hon även intresserad av de andra två stolarna och gick med på 600 kr för alla fyra. 600 kr i ren vinst. Tack så mycket!

Sammanfattningsvis

Förväntningarna var inte speciellt höga inför den här försäljningen utan det fick bli ett test.

Då kostnaden för annonsen var 0 kr i och med att dom var IKEA-stolar, så låg jag inte ute med några pengar alls. Ingen risk över huvud taget, ren uppsida.

Så om du själv har några IKEA-möbler hemma eller i förrådet som inte kommer till användning. Tveka inte att slänga upp om via IKEA och Blockets gemensamma plattform som du hittar här.

Vi önskar dig stor lycka till med förrådsrensningen!

Lämna en kommentar