5 Hjälpmedel du behöver för att lyckas med Reselling

Observera! Om du köper något via länkar på vår hemsida kan det ibland vara så att vi tar emot provision. Läs mer om detta i vår integritetspolicy.

Det finns ett flertal hjälpmedel som kommer att underlätta när du köper prylar för att sälja med vinst (reselling). I den här artikeln kommer vi att gå igenom de hjälpmedel vi ser som absolut nödvändiga och några som är mer ”nice to have”. Nu kör vi!

Smartphone

Det här hjälpmedlet är det mest uppenbara och hör till kategorin absolut nödvändiga hjälpmedel. Din telefon kommer helt enkelt att vara av oerhört stor nytta för dig. Du kommer att använda den av tre stora anledningar, nämligen:

1. Göra research i butiken för att kolla om varan du kikar på är värd att köpa med hänsyn till vad du kan tänkas få betalt. I den här artikeln går vi igenom precis hur du går tillväga för att göra research.

2. Ta riktigt bra bilder på de prylar du har köpt! De flesta av oss har telefoner med en hyfsad kamera och den duger nästan alltid till att ta bilder till Tradera. Det handlar mer om att ha bra ljus och lite övriga fototekniker för att få till bilderna, än att ha en dyr systemkamera. Kolla in den här artikeln för att lära dig hur du tar proffsiga bilder.

3. Lägga upp annonserna i Traderas app. En del av oss föredrar att skriva annonserna på sin dator, detta eftersom det går betydligt snabbare för de flesta att skriva på dator kontra telefon. Men det går alldeles utmärkt att även skriva annonstexterna på din telefon! I den här artikeln går vi igenom hur du skriver en klockren annonstext.

Transportmedel av något slag

När du besöker olika secondhand-butiker för att leta efter prylar att sälja på Tradera underlättar det enormt om du har någon form av transportmedel. Det kan vara så att du har en riktigt bra dag och hittar ett flertal prylar som du vill ta med dig hem. Det kan bli riktigt klurigt att ta med allting om du inte har någonstans att stoppa prylarna.

Det behöver definitivt inte vara en bil. SwedishReseller.se förespråkar tvärtom att vara ekonomisk och miljömedveten och använda cykel med tillhörande cykelkärra.

Låt oss säga att du t.ex. hittar en lite större väska, 1 par inlines, 1 golfklubba, 1 par högtalare och ett antal klädesplagg så blir det väldigt mycket att ta med på buss, tåg eller tunnelbana. Så se till att ha en cykelkärra eller bagagelucka att lägga prylarna i så blir rundan en trevligare upplevelse för dig!

Kartonger, packjtejp, bubbelplast

När du fått riktigt bra snurr på din reselling-verksamhet och säljer flera prylar varje vecka så behöver du kartonger och annat packmaterial!

Du kommer att sälja olika saker, vissa kommer att vara ömtåliga och andra kommer du kunna skicka utan någon stötdämpning i paketet. Vissa prylar kommer att vara större och andra kommer att vara mindre. Poängen är att du behöver kartonger i olika storlekar, också för att inte använda en för stor kartong så att du behöver betala för mycket i frakt.

Det bästa tipset vi har är att spara kartonger som du själv får hemskickat. De flesta av oss idag beställer prylar regelbundet på nätet och då är det en god idé att spara kartongerna för att ha gratis emballage att tillgå! Du kan även ta kartonger från flerbostadshusets soprum!

Köp även nödvändiga tillbehör så som genomskinlig packtejp, postorderpåsar, bubbleplast (för ömtåliga varor) och inslagspapper. I den här artikeln går vi djupare in på hur du packar som ett proffs.

Lightbox / Mini Fotostudio

Nu kommer vi till kategorin hjälpmedel som är mer ”nice to have”. Hit hör mini-fotostudion som är en riktigt smart uppfinning. Många av oss har inte möjlighet att ta bilder på dagtid när ljuset är som allra bäst. Vi kanske arbetar under dagarna och under det mörka halvåret kan det vara svårt att hinna ta bilder på bästa tidpunkten.

Mini-Fotostudion är en liten kub med inbyggd belysning. Kuben har hål i taket och rakt fram för att kunna ta bilder i olika vinklar. Den stora fördelen är att det inte spelar någon som helst roll vilken tid på dygnet det är, det är alltid bra belysning i fotostudion!

En annan fördel är att bakgrunden alltid blir fin, vit och neutral. Precis den bakgrund som passar bäst för att ta bilder mot! På den här länken kan ni kolla in priset på en fotokub som finns att tillgå via Amazon.

Fotostativ – ta stadiga bilder varje gång

En av de största bovarna bakom suddiga bilder är att du är ostadig på handen när du tar bilder.

Ett smart sätt att komma tillrätta med det är att du inte själv håller i kameran. Använd istället kamerans självutlösare!

Naturligtvis fungerar det att luta mobilen mot någonting när du sätter på självutlösaren men det kan bli knepigt om du vill ta bilder i olika vinklar. Exempelvis kanske du vill ta bilder ovanifrån.

Här kommer fotostativet in i bilden. Du fäster helt enkelt din mobiltelefon i stativet och kan vinkla den åt olika håll.

Vill du ta bilder ovanifrån kan du ställa stativet på någonting och vinkla ner kameran mot prylen.

Mobiltelefonen står stadigt varje gång och ger dig fina möjligheter att ta bra bilder!

Via den här länken kan du kolla in ett enklare fotostativ som passar nybörjare jättebra!

Avslutningsvis

Vi hoppas att denna information gav dig några extra idéer, tankar eller hjälpmedel för att du ska bli bättre på reselling (köp och sälj).

Lämna gärna en kommentar eller fråga nedanför! Det uppskattar vi alltid!

Lämna en kommentar