Hur du tjänar pengar på dina gamla spelkonsoler!

Observera! Om du köper något via länkar på vår hemsida kan det ibland vara så att vi tar emot provision. Läs mer om detta i vår integritetspolicy.

Många har kanske utflyttade barn eller har själva spelat TV-spel tidigare. Detta brukar lämna en fullt fungerande tv-spelskonsol efter sig med tillhörande spel, kanske liggandes på vinden eller i något förråd? Detta är guld värt för dig

Nintendo 64, Playstation, Nintendo Wii, kanske Commodore 64 eller Sega? Oavsett märke går det nästan alltid att sälja, så länge det är en fungerade spelmaskin.

Många vill återuppleva barndomsminnen och köper äldre konsoler av nostalgiska skäl. Andra samlar på dem.

Sälja allt du har i ett paket eller sälja sakerna separat?


Det är visserligen bekvämt att sälja ett paket med spelenhet och spel tillsammans men för att få maximal vinst bör du sälja spelen och själva spelenheten separat!
Det blir lite mer jobb men också betydligt mer pengar för dig.

T.ex. säljs Nintendo 64-konsolen för runt 1000 kr! Vissa Nintendo 64 spel säljs för flera hundra kronor, t.ex. Zelda Ocarina of Time.

Här har du några slutpriser från Tradera för några väldigt populära spelkonsoler:

KonsolGenomsnittsprisMedianprisHögsta avslut
Nintendo 64880 kr861 kr1530 kr
Nintendo Wii1164 kr1035 kr2800 kr
Sony Playstation 2883 kr560 kr2030 kr
Sony Playstation 3635 kr529 kr2030 kr
Observerade slutpriser för spelkonsoler 2022

Var ska du sälja ditt TV-spel?

Det finns en stor samling människor som är intresserade av att köpa gamla klassiska tv-spel och dessa brukar främst hålla till på Tradera. Det är enkelt för dem att skapa en automatisk bevakning som ger en notis när något nytt tv-spel av en viss modell har lagts ut.

TV-Spel och konsoler är också förhållandevis lätta att skicka med posten och därför lämpar sig Tradera väl eftersom köparna finns över hela Sverige. Man kan till och med välja att sälja till andra länder för en ännu större kundgrupp.

Vi avråder från att använda Blocket eller Facebook Marketplace eftersom dessa saknar en budgivningsfunktion. Du som säljare vill ju att budgivare ska trigga varandra så att varans slutpris blir så högt som möjligt!

Sätt gärna ett utropspris som du skulle vara nöjd med även om du bara skulle få ett enda bud. Då kommer du inte att gå besviken ur affären.

Vi rekommenderar en auktionstid på en vecka med sluttid söndag kväll mellan 19-22, då är flest köpare aktiva på Tradera.

Hur ska du veta vad som är ett rimligt pris att sälja dina gamla TV-spel för?

För att du ska göra en bra affär och få ett rimligt pris för dina gamla TV-spel så behöver du göra lite research. Det är inte svårare än att du tittar på tidigare avslutade auktioner på Tradera för just ditt tv-spel eller spelkonsol och ser vad folk är villiga att betala.

Exakt hur du gör detta beskriver vi i den här artikeln.

När du har fastställt ett rimligt utgångspris så behöver du ange hur mycket frakten ska kosta. Detta gör du genom att väga paketet och i annonsen välja det alternativ som stämmer överens med paketets vikt. Det är mycket viktigt att du packar dina varor väl eftersom det är känslig elektronik i många fall.

Här hittar du en artikel om hur du ska gå tillväga för att på ett enkelt och billigt sätt packa som ett proffs och lär dig mer om frakt.

Orkar du helt enkelt inte med jobbet att sälja spelen själv?

Om du inte orkar med att fota, skriva annons, packa, frakta och så vidare så finns det tjänster du kan använda dig av. MEN, och det är ett stort men, du kommer att få betydligt mindre betalt för dina saker om du väljer att använda en sådan tjänst.

Ett exempel på detta är Sellpy som vi redan har diskuterat i den här artikeln om hur du tjänar pengar på dina gamla kläder. Sellpy kan skicka hem en påse till dig där du helt enkelt lägger ner de prylar du vill ha sålt och sedan hämtar de upp påsen och sköter resten.

Du får dock bara behålla 40 % av värdet per såld vara och endast 70 % av den andel som överstiger 500 kr. Det tycker vi är ganska hutlöst. Dessutom kostar påsen i sig 19 kr att beställa hem OCH de tar 10 kr per annons i avgift från dig.

Ganska mycket mer ekonomiskt för dig att göra jobbet själv, inte sant?

Slutligen tror vi att du KAN och har förmågan att följa våra tips och sälja dina gamla tv-spel och potentiellt tjäna en rejäl hacka! Stort lycka till!

Och du, om det går bra för dig, passa på att fråga släktingar och vänner om de har gamla tv-spel liggandes. Kanske du kan sälja dem och så delar ni på vinsten?


Lämna en kommentar