Tjäna pengar på Tradera!

Observera! Om du köper något via länkar på vår hemsida kan det ibland vara så att vi tar emot provision. Läs mer om detta i vår integritetspolicy.

Vill du tjäna extra tusenlappar varje månad utan att behöva styras av fasta tider, scheman och krävande chefer? Vill du fritt bestämma hur du ska lägga upp din tid och få en bra sidoinkomst? Då har du hittat rätt!

Med den här väl beprövade metoden, som vi i detalj kommer att beskriva, kan du göra just detta! Allt du behöver är en vanlig mobilkamera, Traderas app, och den kunskap vi kommer att förse dig med. 

Reselling

Metoden vi kommer att använda oss av är att köpa olika typer av varor i second hand butiker för att sälja på en auktionssajt. Detta kallas för ”reselling” och är välkänt ett fenomen i USA. Det är alltså reselling vi kommer att använda för att tjäna pengar. 

Metoden fungerar precis lika bra i Sverige som i USA och vi kommer att gå igenom exakt hur du gör detta på bästa sätt för att börja tjäna pengar.

Vi kommer att stegvis gå igenom hur det går till så häng med!

  1. Skapa ett konto på Tradera
  2. Hitta något att sälja!
  3. Lägg upp annonsen på Tradera
  4. Skicka varan & Ge omdöme till din köpare

1. Skapa ett konto på Tradera

Registrering

Detta är superenkelt och identifiering sker med mobilt BankID för alla användares trygghet. Gå till www.tradera.com/register

Välj rätt namn

Se till att välja ett användarnamn som signalerar förtroende och är lite unikt. På detta sätt kan köpare berätta för andra att de köpte av just DIG, och inte bara att de köpte varan på Tradera. Det handlar helt enkelt om att lägga grunden för ditt eget varumärke.

2. Hitta något att sälja! 

Här finns olika metoder. Antingen kan du sälja något som du redan har hemma eller köpa något på second hand för att sedan sälja vidare föremålet. Det är den senare metoden vi främst kommer att fokusera på. 

Löpande kassaflöde

Anledningen till att vi hela tiden behöver köpa nya saker (på second hand) är att vi vill ha ett kontinuerligt kassaflöde. Hemma har du ju bara ett begränsat antal prylar att sälja men om du hela tiden köper nytt så kommer du kontinuerligt att tjäna pengar! 

Sourca

I Korthet går det ut på att du, kanske en gång i veckan, besöker olika second hand-butiker för att sourca. Sourca är den term vi kommer att använda och betyder helt enkelt att köpa olika typer av saker att sälja vidare. Klicka här för att komma till en artikel där du lär dig allt om att hitta saker att sälja på Tradera!

Research

Det här är en viktig del eftersom en ordentlig research innan du köper något i second hand-butiken kommer öka chansen att du får varan såld och att du inte betalar för mycket. De flesta second-hand butiker tillåter inte heller öppet köp, så om du slarvar här kan du få en hög med prylar som inte går att sälja.

Använd Traderas app 

Hittar du något som du tycker ser intressant finns olika sätt att kolla om prylen är värd att köpa. Sök via Traderas app på avslutade annonser för att se vad motsvarande pryl har sålts för tidigare. Detta ger en fingervisning om vad du kan räkna med att få betalt. Tänk dock på att skicket kan skilja sig mellan den pryl du har hittat och den som såldes tidigare. Är ditt exemplar i bättre skick kan du få mer betalt och tvärtom. 

Använd Google för att hitta nypriset

En annan metod är helt enkelt att googla för att få mer information, kanske hittar du vad nypriset för varan var och kan utgå från det för att bedöma om det är värt att slå till.

Pricerunner och Prisjakt kan vara värdefulla sidor att besöka eftersom prishistorik för varan ofta kan hittas. Oftast har varan nämligen slutat att säljas i vanliga butiker när den väl hamnar i en second hand butik, då är detta ett bra sätt att använda för att ta reda på nypris. 

Använd Ebays App 

En tredje metod är att använda sig av Ebays app. Du kan även här söka på avslutade auktioner för att se vad varan såldes för, i de flesta fall gäller att slutpriset för varan på Ebay är ungefär jämförbart med vad du skulle få betalt på Tradera. Man kan även söka på aktiva annonser, både på Tradera och på Ebay för att få en ungefärlig bild av vad andra säljare begär för pris. Dessa priser kan dock vara antingen för höga eller för låga och det gäller att göra en sammanvägning av all information du hittar för att ta beslut om du ska slå till eller inte.

När gör man research?

Var och när gör man då sin research? Svaret är i butiken med varan i handen, så att ingen annan knycker den framför ögonen på dig! Så ser du någon stå med sin telefon lite för länge i handen på en second hand butik så är det sannolikt en reseller. 

3. Lägg upp annonsen på Tradera

Bilder och annonstext 

För att du ska få så bra betalt som möjligt och framför allt få din vara såld snabbt är det superviktigt att ta många bra och tydliga bilder. Det är också minst lika viktigt att skriva en utförlig annonstext med alla fakta om föremålet som en potentiell köpare vill veta. 

Det kan vara saker som varans skick, storlek, höjd, bredd, funktion, eventuella skavanker eller om något inte fungerar som det ska. Ärlighet är väldigt viktigt för att få återkommande kunder och bra omdömen. Så var uppriktig och dölj inga fel varken i bild eller i text! 

Rätt timing

Tidpunkten för publiceringen av auktionen är också viktig. Det bästa är att publicera auktionen så att den tar slut på en söndag kväll, helst på en löningshelg och gärna mellan klockan 20.00-22.00, eftersom flest potentiella köpare är aktiva då och dessutom har fått lön att handla för. Detta är så kallad peak time.

4. Skicka varan & Ge omdöme till din köpare

Invänta att auktionen går ut och förhoppningsvis se budgivningen ta ordentlig fart! 

Frakt 

Slappna dock inte av än, för nu behöver du paketera varan noggrant och proffsigt och skicka den. Helst så snart du kan. Ju snabbare frakt, desto nöjdare kund och desto bättre omdömen får du.

Här är det viktigt att tänka smart eftersom ju tyngre paketet blir, desto dyrare blir frakten. Om kunden ska stå för frakten så är de flesta inte så sugna på att betala för mycket för frakten. Samtidigt måste du tänka på att varan inte får gå sönder i posten. Så det blir en avvägning man får göra.

Lämna och få omdömen

Glöm inte att ge dina köpare ett omdöme efter avslutad affär, såklart ett positivt omdöme om det är möjligt. Det ökar chansen att du får ett positivt omdöme tillbaka.

Så här enkelt är det alltså att tjäna pengar på Tradera och det är inte ovanligt att tjäna 10-30 gånger pengarna man köpte varan för. Så sätt igång att läsa våra fördjupande artiklar där du kommer lära dig allt du behöver för att bli en framgångsrik traderare!

Läs gärna våran artikel om vanliga nybörjarmisstag man enkelt kan göra som reseller på Tradera.

WIN-WIN-WIN-WIN-WIN-WIN! Alla tjänar på den här metoden att tjäna extra pengar

Vilka för och nackdelar finns det med den här metoden då? Vi vill mena att ALLA vinner med den här metoden. 

  1. Du tjänar extra pengar varje månad!
  2. Pengarna du sourcar för går till välgörenhet. Man handlar t.ex. hos Röda korset, Stadsmissionen och andra organisationer utan vinstsyfte och dessa hjälper människor som har det svårt.
  3. Naturen mår bra av att vi återanvänder prylar istället för att köpa nytt.
  4. Kunden sparar pengar genom att han/hon får köpa produkten till en bråkdel av nypris.
  5. Tradera tjänar pengar på provisionen du betalar vid försäljning och detta skapar jobbtillfällen. 
  6. Även fraktföretaget tjänar pengar vilket gör att Schenker, DHL, Postnord osv kan skapa fler jobbtillfällen.

6 vinnare alltså!

Lämna en kommentar