Hur du tar de bästa bilderna till din Tradera-annons!

Observera! Om du köper något via länkar på vår hemsida kan det ibland vara så att vi tar emot provision. Läs mer om detta i vår integritetspolicy.

Bra bilder säljer, så är det bara. Din Tradera-karriär kommer ta ett stort kliv framåt om du lägger mycket krut på att ta bra bilder! Här kommer vi gå igenom de olika stegen som gör att dina bilder blir kanon, även om du inte har någon dyr systemkamera.

1. Håll kameran stadigt

Se till att hålla kameran stilla! Att kameran skakar är en stor anledning till att dina bilder blir dåliga. Det kan vara svårt att hålla kameran helt stilla i med bara handen, så det bästa är att helt enkelt inte hålla i kameran själv. Hur gör jag då, tänker du..

Antingen så lutar du kameran mot någonting och använder självutlösaren, alternativt så köper du en så kallad Tri-pod till kameran. Detta kan du köpa för en billig peng och är väl värt investeringen. Här är en länk till en tripod som finns att beställa hem från Amazon, kolla in länken för att se det aktuella priset.

2. Bakgrunden

Oavsett vad du säljer är det allra bästa att ta bilden mot en vit neutral bakgrund. Du vill inte att bakgrunden ska stjäla uppmärksamhet från varan du fotograferar. Det kan antingen vara en vit vägg, ett större vitt papper du tejpar upp på väggen eller ett lakan (viktigt att inga skrynklor finns).

3. Ljus, Ljus Ljus!

En av de viktigaste faktorerna när du fotograferar är ljuset! Till att börja med, undvik blixt! Du kommer med blixten att skapa reflektioner eller fula skuggor som inte alls gör att bilden blir bra. Även om du har en smartphone som är av lite äldre modell kan du fortfarande få riktigt krispiga bilder om ljuset är det rätta.

Vi föreslår att använda det som alla har tillgång till, nämligen dagsljus. Ta bilden nära fönstret, eller om du har möjlighet, utomhus. Antingen på morgonen eller eftermiddagen. Undvik att ta bilder mitt på dagen runt lunch då solen står som högst på himlen.

Ett bra alternativ för att ta bilder på små saker är att köpa en så kallad LightBox eller fototält. Det är helt enkelt en liten kub med inbyggd belysning och vit bakgrund. Denna gör att du kan ta bra bilder med bra ljus alla tider på dygnet. Här är en länk till till en Lightbox som finns att beställa hem från Amazon, klicka här för att se det aktuella priset.

Du kan även bygga detta själv om du skulle vilja. På YouTube finns det massvis med videor som förklarar hur du bygger en helt själv. Här är ett exempel på en Gör-det-själv video: 

4. Fyll ut hela bilden.

Se till att det du fotograferar tar upp hela bilden. Det vill säga se till att det du fotar inte är för långt bort eller för nära. Detta gör att köpare kommer se en snygg och stor miniatyrbild på Tradera när de scrollar igenom flera annonser. Se till att det bara är lite vitt utrymme på bilden mellan varan och kanten på bilden. Detta kan du även uppnå genom att beskära bilden.

5. Ta bilder från olika vinklar

Om du säljer en mugg exempelvis så är det viktigt att köparen får se muggen från olika sidor, undersidan och även inuti muggen. Köparen vill veta att det inte gömmer sig fula märken på någon sida!

Tänk dig in i köparens situation, köper du något på nätet utan att kunna titta på varan på förhand, en vara som dessutom ofta är begagnad… Då vill du gärna förvissa dig om att hela varan är synlig så att du kan inspektera den ordentligt.

6. Visa upp varan från den bästa sidan

Slutligen, se till att du visar varan som du fotar från sin bästa sida! Se till att varan är ren och snygg, om det är en väska du säljer exempelvis så fyll väskan med något så att köparen ser dess fulla storlek. Är det kläder du säljer så överväg att själv stå som modell och vik kläderna riktigt snyggt.

Här är en video om hur du viker skjortor exempelvis, metoden fungerar lika bra för t-shirts, jackor och tröjor.

Avslutningsvis!

Tradera tillåter 5 bilder per annons, använd alla 5! Det kommer hjälpa din försäljning enormt. Och se naturligtvis till att ha bilden som visar varan från sin bästa vinkel som FÖRSTA bild.

Lämna en kommentar