20 Bästa märkena att sälja på Tradera!

Observera! Om du köper något via länkar på vår hemsida kan det ibland vara så att vi tar emot provision. Läs mer om detta i vår integritetspolicy.

Det finns vissa märken som säljer kanonbra på Tradera och vissa märken du knappt behöver besvära dig med över huvud taget enligt oss.

I den här artikeln kommer du lära dig vilka märken som säljer allra bäst och även vilka märken som det knappt finns något värde i. Du kommer också att lära dig vilka prylar av dessa märken som är vanligt förekommande i secondhand-butiker!

Märken att hålla utkik efter

1. Fjällräven

Fjällräven är ett av de mest klassiska friluftsmärkena som finns i Sverige. Fjällräven säljer alltifrån kepsar, ryggsäckar, byxor, skjortor och allt möjligt relaterat till friluftsliv.

Vår erfarenhet är att det är främst ryggsäckar, fleecetröjor och byxor du kan hitta på Secondhand. De allra flesta känner till märkets värde så var på tårna så att du ser till att knipa varan före alla andra!

2. Peak Performance

Också detta är ett svenskt märke och fokuserar på skid, golf och fritidskläder. Håll ögonen öppna efter shorts, pikétröjor, täckbyxor vilket är saker du kan stöta på i Secondhandbutiker.

3. Acne Studios

ACNE är helt klart mest kända för sina jeans och det går definitivt att hitta. Ofta har jeansen någon liten skavank men låt inte detta avskräcka dig. Eftersom märket är så pass eftertraktat är sannolikheten ändå stor att de kommer att sälja. Det finns köpare som letar efter plagg att själva fixa till, så länge märket är rätt.

4. GANT

GANT grundades i USA och är ett populärt märke hos stilmedvetna svenskar. GANT-skjortor, pikétröjor och tjocktröjor/pullovers är populärt och går att finna i SecondHand-butiker. Vår erfarenhet är att Stadsmissionen ofta har detta märke i sina butiker, så håll ögonen öppna. 

5. Ralph Lauren

Den klassiska lilla hästen på bröstet gör att plagget sticker ut och enkelt känns igen. Det är populärt och går som smör på Tradera. Vår erfarenhet är att pikétröjor, T-shirts och pullovers är det som går att finna i Secondhand-butiker vilket är helt perfekt eftersom en klassisk “Raffe-pickis” är klockren i varje mans garderob!

6. NIKE

Alla känner till NIKE såklart, den amerikanska jätten inom sportindustri. Vår erfarenhet är att NIKE-sneakers (t.ex. Airmax), golf och tenniströjor, väskor, kepsar och dylikt säljer riktigt bra. NIKE-prylar hittar du med stor sannolikhet titt som tätt i Secondhand-butikerna. 

Ladda ner våran gratis e-book om de sju vanligaste ursäkterna till att man inte börjar med reselling genom att klicka här!

Undvik dessa märken

Det går naturligtvis inte att uttala sig generellt, vi kan bara utgå från egna erfarenheter och det är att budgetmärken så som SMOG, H&M, SOC, Everest, Cubus säljer mindre bra. Observera att detta är vår subjektiva uppfattning och ska inte tas som en absolut sanning. Det är säkert jättebra märken men säljer mindre bra på Tradera, enligt vår erfarenhet. 

Prissättningen på SecondHand fungerar OFTAST så att olika märken inte har så stor prisskillnad mellan sig. Dvs är det skjortor som säljs så säljs oftast alla skjortor för 20 kr styck, oavsett om det är GANT eller H&M. Det är naturligtvis konstigt men vi utgår från att det är för att underlätta i prissättningen för personalen i butikerna, som man naturligtvis inte kan begära ska känna till alla märkens värde. 

Priser kan också skilja sig från butik till butik.

Det finns alltså mer pengar att tjäna i att köpa märkesvaror än så kallade “budgetmärken”. 

BONUS-tips

Märkena i listan är ett urval av Traderas egna uppgifter om de bäst säljande märkena.

Vi skulle utifrån egen erfarenhet vilja addera följande:

 1. HAGLÖFS (Bärstolar för barn, retro ramryggsäckar)
 2. Lundhags (friluftsbyxor, skjortor etc)
 3. ETON (skjortor)
 4. Stenströms (skjortor)
 5. Wilson (Tennisracket vintage)
 6. Converse (sneakers)
 7. XBOX (framförallt trådlösa kontroller)
 8. ABU Garcia (fiskemärke, kepsar, fiskeväskor etc)
 9. Callaway, King Cobra, PING (golfklubbor)
 10. Oscar Jacobson (skjortor, kavajer)
 11. JOYA (ergonomiska skor)
 12. OBEY (kepsar/ snapbacks)
 13. Footjoy (golfskor)
 14. Polarn & Pyret (barnkläder)

Lämna en kommentar